Jönköpings kommun

Riksrekryterande estetisk spetsutbildning i både musik och media

Jönköping får ytterligare två riksrekryterande estetiska spetsutbildningar, nu med inriktningarna musiker och digital design. Det är den tredje och fjärde estetiska spetsutbildningen som har godkänts av Skolverket och som startar upp i augusti 2024.

Utbildningen inom digital design sker i samarbete med Jonkoping University och kommer fokusera på grafisk kommunikation och grafisk illustration men dessutom kommer eleverna få utbilda sig inom grafisk form, foto och film. En perfekt gymnasieutbildning om man vill fortsätta inom medie- och kommunikationsområdet.

Musikerutbildningen sker i samarbete med Högskolan för scen och musik i Göteberg, HSM. Eleverna kommer här få en fördjupad instrument- och ensembleundervisning för att vara så bra förberedda som möjligt för högre studier inom musik. Förstås kommer man genomföra produktioner, vara med i körer och allt annat som kännetecknad musikutbildningen på Per Brahegymnasiet.

Vi är förstås så glada över att kunna erbjuda estetiska utbildningar i samarbete med olika högskolor och då med mycket hög kvalité. Så håll utkik; mer info kommer!