Om skolan

Per Brahegymnasiet ligger centralt i Jönköping. Vi har sex högskoleförberedande program: Ekonomi-, Estetiska, Humanistiska, Naturvetenskaps- och Samhällsvetenskapsprogrammet samt International Baccalaureate. Vi har även ett yrkesprogram, Hotell- och turismprogrammet.

Per Brahegymnasiet, en modern skola med anor från 1600-talet, ligger centralt i Jönköping med nära till allt. Utbildningen bedrivs i en vacker miljö och vi har en lång tradition i att möta alla elever.

Bredden av utbildningar som finns under samma tak sätter en unik prägel på skolans liv och stämning.

Vi hjälper dig att forma din framtid. Här möter du likasinnade, målmedvetna och självständiga ungdomar, som vet vad de vill.

Per Brahegymnasiet:

…erbjuder en seriös, ambitiös och modern utbildning av hög kvalitet med ett tydligt fokus på elevens framtid.

...har välutbildade och skickliga lärare och på skolan möts eleven av en hög nivå av kunnande och beprövad erfarenhet i alla delar av sin utbildning.

…är en gymnasieskola där mångfalden av utbildningar skapar möten där tolerans, öppenhet och kreativitet ger möjligheter för olika förmågor att utvecklas.

…är en gymnasieskola med en unik miljö, kultur och rik tradition.